header

432 Hz

432 Hz

8 Hz, 432 Hz je naravna frekvenca planeta ter človeškega telesa in možganov.

8 nihajev na sekundo (= 8 Hz) poveča sposobnost učenja, vodi nas v stanje Theta valov (tj. stanje možganov v njihovi največji ustvarjalnosti in k globokim intuitivnim zaznavam (znanstvenim, mističnim).

Frekvenca 8 Hz je neslišna za človeško uho. Lahko pa slišimo njene harmonije kot 72 Hz, 144 Hz, 256 Hz, 432 Hz, ki imajo enak učinek.

440 Hz (sedanji svetovni standard za uglasitev glasbil) vodi do očitnega povečanja dejavnosti leve možganske polovice in s tem povzroči povečanje beta stanja. To je neuravnoteženo stanje.

432 Hz (harmonija od 8 Hz) vodi do uravnoteženja obeh možganskih polovic (alfa in beta). To je zelo pomembno za naše mentalno in fizično zdravje.

Igranje in poslušanje glasbe uglašene na A=432 Hz uravnoveša telo in okoliško naravo, daje primarno ravnotežje miru in blaginje. Učinkuje dobrodejno na celoten planet in Življenje na njem.

Glej video:

8 Hz THE HEALING SOUND OF DOLPHINS.

Canone di Pachelbel - 432 Hz (frequenza benefica) - HD

Pomen uglasitve glasbe na A = 432 Hz

432 Hz (harmonija od 8 Hz) resonira na principu naravne harmonije, zato ima pozitivno učinkovanje na zavest človeka in na njegove telesne celice.

Pri 432 Hz doživite nov nivo poslušanja in občutenja, ki vam da bolj polno doživetje zvoka s telesom in umom. Glasbo na 432 Hz lahko veliko bolj mehka, nežna in občutena s celotnim bitjem (in ne le z ušesi kot je to pri 440 Hz), ker so tudi frekvenčni valovi vašega telesa uglašeni na lestvico A=432 Hz.

Delfini, kiti, ptice in druga živa bitja se oglašajo v naravni frekvenci za naš planet to je na 432 Hz. Vsa narave je v soglasju z vsakim svojim delom. Celotna Mati Narava je uglašena kot en velik orkester.

Glasba na 432 Hz izpolni celoten prostor a 440 Hz se zaznava kot linearen zvok.

432 Hz je harmonija Svetlobne frekvence, ki resonira neposredno z našimi celicami.

Današnji glasbeni inštrumenti (in s tem tudi glasba) so uglašeni po standardu, ki ga je določil človek. To je uglasitev na A=440 Hz.

Uglasitev glasbenih inštrumentov na A=432 Hz pa temelji na Naravnem standardu.

V obdobju klasičnih skladateljev so Bach, Mozart, Handel, Verdi in drugi skladatelji komponirali svojo glasbo v uglasitvi na 432 Hz.

 

Poskusite posnetke na 432 Hz in uglasite svoje instrumente na 432 Hz ter prejmite dobrobit te z naravo uglašene frekvence. Vzemimo nazaj uglasitev glasbe na 432 Hz in (tudi) tako pomagajmo prinesti v ta svet nekaj več harmonije, ravnotežja in ljubečega občutenja.

Avtor: Tomaž Pritekelj